Vuurlooptrainer

 

“Innerlijk vuur, natuurlijk leiderschap”

Een van de eerste dingen die we als kind leren over vuur: pas op, gevaar, niet te dichtbij, hou afstand, anders brand je je! We schrikken en leren bang te zijn voor vuur. Niet alleen op fysiek niveau, ook de vertaling naar andere lagen wordt gemaakt. Vuur staat o.a. symbool voor je thuis voelen, enthousiasme, energie, idealen en vertrouwen…. Onbewust ontwikkel je hierin als kind dezelfde reactie, tot in ons volwassen leven: pas op, niet te dichtbij, hou afstand, anders brand je je.

VUURLOPEN MET KINDEREN

Onbewust ‘leren’ kinderen al van jongs af aan dat ze op de één of andere manier dingen niet zelf kunnen. Er zijn lijstjes, maatstaven, protocollen, methodes, testen  en andere hulpmiddelen om ‘goed’ te kunnen functioneren.

Het allerbeste middel om het zelfvertrouwen en natuurlijke intelligentie te ontwikkelen in een kind is vanuit het kind zelf. Het enige wat nodig is, is een kind laten ervaren waar en hoe hij het kan vinden. Dit kun je een kind niet ‘leren’, wel laten ERVAREN! foto-55

De vuurloop verbindt kinderen en jongeren met hun natuurlijke intelligentie’. Hierdoor leren ze te vertrouwen op hun eigen vermogen en lichaam. En ze ontwikkelen veerkracht en vertrouwen in plaats van hiervan te vervreemden. Overigens geldt dit niet alleen voor kinderen….

Wat je via je lichaam ervaart, vergeet je nooit! Het spreekt de diepere menselijke lagen aan, in samenhang met datgene wat jij kinderen en jongeren meegeeft in het coachingstraject. Dat geeft een levenslange vertrouwensbasis waar je op voort kunt bouwen. Dat is wat je wilt wanneer je met kinderen werkt!!!

Het is tijd om een andere verhouding met (ons innerlijke) vuur te ontwikkelen, vooral voor kinderen en jongeren! Vanuit aandacht, samenwerking, plezier en leiderschap.

Vuur trekt aan, verwarmt, transformeert en verstilt. Vuurlopen is een van de oudste menselijke rituelen op de wereld. In allerlei culturen wereldwijd lopen mensen in verschillende ceremonies over gloeiend hete kolen. Als initiatie, voor fysieke of psychische gezondheid en het welzijn van de gemeenschap.

Vuurlopen gebeurt in onze tijd nog steeds! Op vele plekken in de hele wereld. Op blote voeten over hete kolen lopen lijkt voor ons voorstellingsvermogen niet direct het meest intelligente idee. En ook nog met kinderen? Waarom???? Het antwoord is simpel: omdat het werkt! Het doet iets essentieels voor ons menszijn: zowel op fysiologisch, mentaal, psychisch, emotioneel en relationeel gebied. Dat is de reden dat het al duizenden jaren bestaat, wereldwijd.

 

Vuurlooptrainer worden?

Vuurlopen met kinderen en jongeren. Een bijzondere combinatie met kindercoach zijn en de meest transformerende ervaring die je maar kunt bieden. In 2018 start de Sundoor-training tot vuurlooptrainer, specifiek gericht op het werken met kinderen, jongeren en ouders.

In 2 blokken van 3 dagen word je opgeleid tot SUNDOOR vuurlooptrainer. Na deze training ben je gekwalificeerd en gecertificeerd om vuurlopen te geven aan kinderen, jongeren en volwassenen. Met groepen, 1-1, met een gezin of in een workshop. Geïntegreerd in een coachtraject of in een training. Behalve de kunst van het vuurlopen leer je andere lichaamsgerichte oefeningen met diepgang en impact.

Nadat iedereen in de groep zijn eerste vuurloop heeft gegeven is er een terugkomdag om de ervaringen ui te pakken en fijn te slijpen.

Deze training bezorgt je de kennis, ervaring, expertise en vaardigheden die je nodig hebt om vanuit natuurlijk leiderschap de vuurloop te integreren in jouw werk.

Er is geen training denkbaar waarin je qua leiderschap zoveel leert, ervaart en indrukken opdoet. De inhoud en impact ervan is buitengewoon. Van vertrouwd worden met vuur tot het opbouwen van jouw eigen vuurloopworkshop. Houtsoorten leren kennen, houtstapels bouwen, het vuurpad harken, kinderen en jongeren begeleiden naar de vuurloop, geschiedenis van het vuurlopen, vuurlopen met gezinnen, veiligheid, groepsdynamiek, aanvragen vergunningen, vuurlopen 1-1 en met groepen, improviseren, spreken in het openbaar, aanwezig zijn, aandacht richten op het geheel aan gebeurtenissen, beslissingen nemen in een split-second, vuurmeesterschap en nog veel meer. Je leert alle details kennen die de vuurloop tot zo’n krachtig transformatiemiddel maken.

Na deze Sundoor certificeringstraining ben je gekwalificeerd om vuurlopen professioneel en veilig te begeleiden. Na de training heb je voortdurend toegang tot een selecte groep van Sundoor-vuurlooptrainers internationaal. Met veel informatie, updates, nieuws en vragen die gesteld en beantwoord worden.

Je leert jouw natuurlijk leiderschap verder te ontwikkelen en hoe je dit kinderen kunt laten ervaren. Je krijgt een syllabus mee met achtergrondartikelen. Tijdens de training ontwikkel je je eerste eigen vuurloopworkshop en daarin word je stap voor stap begeleid. Dat geeft je de steun, ondersteuning en zekerheid.

Krijg je het prettig warm van het idee dat je vuurlopen geeft aan kinderen?? Meld je aan voor een gesprek via info@torikindercoachopleiding.nl